Grøntkålssuppe med kålpølser

Her er en opskrift på grøntkålsuppe, og ikke den gammeldags af slagsen, med flæskesuppe og byggryn som min farmor lavede den,  Jeg har givet den et tvist, med bl.a. fløde og æbler.
Opskriften rækker til 3-4 personer hvis der serveres brød til.
Ingredienser:
2 stk chalotteløg (fint snittet)
2 sp. smør
1 sp. hvedemel
1 l. hønsefond ( el. lign.)
250 g hakket blanceret grøntkål
1,5 dl. fløde
1 æble ( gerne med både syre og sødme ex. Holsteiner cox)
Tilbehør:
4 kålpølser skåret i tern og stegt på en pande, ved middel varme
Steg løgene klare i smørret, tilsæt mel og bag det godt igennem, tilsæt fond og grøntkål, og lad suppen koge i ca. 5-7 min. Tilsæt fløden og kog ydeligere 5 min. Ved servering tilsættes små æblestykker og suppen serveres med kålpølser og flutes eller grovbrød som tilbehør.
Kålpølserne kan selvfølgelig udelades eller erstattes med andet kød ex. bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.