Hjemmelavet Rullepølse

Krydret saltlage:
  • 100 g groft uraffineret salt
  • 25 rørsukker
  • 1 l vand
  • 1 laurbærblade
  • 1 tsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 3 allehåndebær, der er blevet gokket flade
  • 1 kryddernelliker
    • 2 kviste frisk timian
    Rullepølse:
    • 1 magert slag fra gris
    • 1 hakket løg
    • 1 bundt persille
      friskkværnet peber
      frisk stødt allehåndebær 
  • Saltlagen koges og afkøles, slaget overhældes med lagen og står køligt ca. 2 døgn. 
    Herefter skylles det i et par timer i koldt vand, og så tørres det.
    Læg det fladt på et bræt med den flade side ned af. Sørg for, at kødet er fordelt, så der ikke er steder, hvor der er meget kød, og andre steder, der ikke er noget. Det kan du løse ved at skære lidt af kødet løst og lægge det der, hvor du kan se der mangler kød.
    Til et slag bruges og gøres følgende: Drys 1 spsk. allehånde samt 1 1/2 spsk. groft salt og 1 spsk. groft sort peber.
    Herpå kommes løgene og den friske persile. .
    Så rulles den stramt og snøres op med rustik snor, med ca 2 cm imellem hvert stykke snor. Kom bagepapir omkring.
    Tag en gryde, der passer, kom en tallerknen i bunden med bunden op af, læg rullepølsen der. Dæk med vand, og når vandet koger, skrues der ned, så du kun lige når boblepunktet, ingen kogeri.
    På toppen af rullepølsen lægger du en tallerken og en gryde med vand, så tilberedes der under pres, og det er det, der skal til, og smart hvis ikke man har en presser.
    Efter cirka en time og 45 minutter slukkes for blusset. Lad den stå i vandet til dagen efter på køl, så trækker den smag og saft, og den skal stå under pres.
    Så fjernes bagepapir og snoren, der skæres en skive, der lægges på et stykke rugbrød og lidt løg og sennep på toppen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *