Kage til 8 – ca. 16 stk.
4 syrlige æbler , fx Gloster (ca. 700 g)
2 æg
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
50 g smeltet smør
¾ dl mælk
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
Pynt:florsukker
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig “æggesnaps”. Bland smør og mælk og pisk blandingen i “æggesnapsen”. Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen.
Bagetid:
Ca. ½ time ved 200°.
Kilde: Karolines Køkken