Hvedebrød – grunddej

Her er min opskrift på to nemme lidt grove sigtebrød, opskriften er en form for grunddej som kan varieres med forskellige slags grovmel. Selve bagetiden/metoden er tilpasset min ovn så jeg bruger mindst mulig strøm 😉  …… Forsøg jer frem med hvad der passer til jeres ovn

IngredienserIMG_6462

7dl lunkent vand
25 g gær
0,5 dl rapsolie
500 g hvedemel
300 g sigtemel

200 g rugmel
1 tsk. saltHæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør/ælt dejen godt sammen.( ca. 10 min på maskine til den er blank og elastisk) Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1timerTag dejen ud på et mel drysset bord, slå ikke dejen ned, men form forsigtigt to brød som anbringes i en lille bradepande evt. med bagepapir Dejen er er lidt blød og man må derfor have lidt mel på fingrene/bord for at det hele ikke klistre sammen

 

Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensel evt med vand/mælk og sæt dem i kold ovn. Stil ovnen på ca. 200 C. Bag i 35 min. sluk ovnen og lad brødene stå i yderligere 15 min ved eftervarmen før de tages ud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.