Speltboller (2) med Surdej

Min 2. udgave af speltboller er kun med speltmel, lidt kraftigere i smag end “1’ern” bla. pga. surdejen, surdejen er ikke brugt her brugt til at hæve dejen, men kun som smagsgiver. Har du ikke en surdej , så erstat med sur-mælken.

Ingredienser:

5 dl lunkent vand75g surdej
1 pk gær ( gerne mindre hvis du har god tid)
2 æg
200g fuldkornspeltmel

ca. 800 g sigtet speltmel
2sp rørsukker
2 tsk salt
50 g smør
Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. – undtagen smør. Rør/ælt dejen godt sammen, på maskine efter 5 min tilsættes smørret, ælt dejen til den er blank og elastisk ( samlet 10-15 min) Dæk skålen med et klæde  og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et mel drysset bord og del dejen i ca. 30 -32 stykker og form dem til boller.Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30-40 min. Pensel med vand og bag dem i 12 min ved ca. 225 C. Hvis du vil have dem ekstra sprøde så smid en ½ dl vand ind i den varme ovnen, (evt i en lille bradepande) for at skabe damp

Posted by Picasa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.