Fødselsdagsboller II

Opskriften her er en opdateret udgave af de andre fødselsdags-boller som er her på Bloggen. Bemærk at smørret først tilsættes til sidst  for at forbedre effekten af glutenen.
  • 50 g gærDSC02557
  • 50 g rørsukker
  • 3 dl. mælk
  • 1 dl kogenden vand
  • 1 dl. surmælk
  • 3 stk æg
  • 2 tsk salt
  • 1 kg mel
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg til pensling DSC02559
Smulder gæren i en skål og tilsæt sukker. Bland mælken,surmælk og det kogte vand og hæld blandingen i skålen og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen smørret. Ælt dejen 10 min eller mere til den begynder at blive blank Tilsæt nu det bløde smør, og ældt videre til smørret er æltet ind i dejen . Dæk skålen med film eller viskestykke og stil dejen til hævning til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et mel-drysset bord, ælt dejen forsigtigt sammen. Del dejen i 30 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir til dobbelt størrelse (i ca. 30 min. ) Pensel bollerne med æg og bag dem midt i ovnen, ved 225 C i 10 min.
DSC02561

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.