Jordbær – mazarine

Denne opskrift er inspireret fra bladet “Sæson”  ( små jordbærmazariner)
Ingredienser
150 g marcipan
150 g sukker
1 vaniljestang (el. 1 tsk vaniliesukker)
125 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel
25 g mandler
1 springform
Smør og mel til formen
500 g jordbær
2 spsk mandelflager (eller hakkede)

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv marcipanen på et rivejern og rør det sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn i marcipanblandingen sammen med smørret.
Tilsæt æggene, et ad gangen og vend til sidst melet i dejen sammen med grofthakkede mandler. Smør formen, drys med mel og fordel mazarinmassen heri.
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve og fordel dem på dejen. Drys med mandelflager og bag mazarinerne i 35-45 minutter til den er gyldne. Server med en blanding af ½ cremefraiche og ½ flødeskum.
Tip
Mazariner kan også tilberedes med andre bær og frugter. Prøv fx med hindbær, ferskener, æbler eller pærer, vi har også prøvet med rabarber, den skal så blot have lidt sukker drysset på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.