Nemt Græskarkernerugbrød

Portionen passer til 2 forme af ca. 2 lit.

1 dag.

1 dl surdej

9 dl. lunkent vand

350 g groft rugmel

350 g skårne rugkerner

50 g solsikkekerner

50 g sesamfrø

50 g hørfrø

50 g græskarkærner

1½ sp. salt

Det hele røres sammen og skålen dækkes med et fugtigt klæde eller et låg, lagt løst på, og står på køkkenbordet, til næste dag.

2.dag

1. dl dej tages fra, og sættes i en lukket beholder i køleskabet, til næste gang bagning

(eller giv den til en ven)

Dejen tilsættes

2½ dl. Mørkt øl eller vand

380 – 400 g groft rugmel

og røres godt sammen.

Smør 2 forme med olie, drys lidt græskarkerner i, og fordel dejen i de top forme, glat dejen med en våd ske og prik huller med en stegegaffel eller strikkepind, drys græskarker på toppen og lad brødene hvile i ca. 15 min.

Brødene bages i ovnen ved

-100 C (90 ved varmluft) i 1 time herefter ved 200 C i 1 time, ovnen slukkes og brødene står endnu 15 min. Kan også bages ved 180 C varmluft til en kernetemperatur på 97

Brødene vendes ud på en rist, dækkes med et klæde og afkøles.

Brødene er nemmest at skære dagen efter de er bagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.