Hvis du får gæster om en god time og du lige også skal rydde op eller andet inden de kommer, kan du så nå at bage? , ja da ! Du bager da bare en kanelkage…….og køler den i fryseren inden du kommer glasur på 🙂
125 g smeltet smør eller margarine
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1/2 l kærnemælk (eller mælk+ymer)
400 g sukker
400 g hvedemel
4 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1/2 l kærnemælk (eller mælk+ymer)
Glasur:
50 g smeltet smør
250 g flormelis (ca.)
2 tsk. vanilie
1 spk. kakao
4 spk. varm kaffe
Smør smeltes
Herefter blandes mel, sukker, kanel og natron sammen og fedtstoffet røres i dejen sammen med kærnemælken. Dejen hældes i en lille bradepande, foret med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min.
Herefter blandes mel, sukker, kanel og natron sammen og fedtstoffet røres i dejen sammen med kærnemælken. Dejen hældes i en lille bradepande, foret med bagepapir, og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15-20 min.
Når kagen er kølet af blandes glasuren sammen, og fordeles jævnt på kagen
Efter lidt “tørretid” er den klar til servering.
Hvis du vil lave en mindre kage evt til en 16-18 cm. springform (som den på billedet) så brug:
50 g smeltet smør
100 g sukker
100 g hvedemel
1½ tsk. stødt kanel
3/4 tsk. natron
2 dl kærnemælk (eller mælk+surmælk)
Glasur:
25 g smeltet smør
125 g flormelis (ca.)
1 tsk. vanillie
1½ tsk kakao
2 sp. varm kaffe