Røgede Frikadeller med kål og stegte urter

Her en klassiker i nye klæder, og selv om kålen er stuvet, er det med minemælk, så retten er ikke så fed som “mormors” hvor man også fik godt med kartofler til 😉

Frikadeller: Lav farsen som du plejer ( jeg bruger rasp og havregryn og ikke mel – vi er jo i sønderjylland) –  dog skal farsen være lidt fast, form frikadellerne og sprøjt/pensel dem med lidt olie. Steg  dem på grillen, ved at lægge dem “på kanten af” kullene, samtidig lægger du et stykke frugttræ ( her kisebærtræ)  eller lign. på riste for at give lidt røg, som vil tilføre frikadellerne en lækker smag. Vil du have meget røgsmag kan du smide en håndfuld våde spåner på kullene

Kål: Tag forskellige slags blad kål til stuvningen, her bhar jeg brugt savoykål,palmekål og rød grøntkål, og lav ikke mere sovs end at det lige smyger sig om kålen…….og brug smør og lidt olie til opbagningen

Urter: Brug sæsonens urter, her i september bruger jeg gulerødder,squash,stangbønner, peberfrugter og små cherrytomater. Steg grøntsagerne i olivenolie, med et fed snittet hvidløg alt efter, hvor lang tid de enkelte urter skal have, smag til med salt, friskkværnet hvid peber og frisk oregano.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.