And stegt dagen før

Ja anden kunne jo steges på weberen, men … her er en anden mulighed som jeg bruger i år

Ingredienser

1 and på ca. 3 kilo –  hjemmeavlet naturligvis 🙂
Salt og peber
150 g udstenede svesker
3 store madæbler
lever
hjerte
kråse og hals
evt div. urter: gulerødder, selleri, porre, løg eller persillerod
½ liter vand

Fremgangsmåde
Sådan forbereder man: Gnid anden indvendigt og udvendigt med salt og peber. Skær æblerne i både og læg dem ind i anden sammen med sveskerne. Læg anden på en rist i en bradepande med ryggen opad. Læg indmaden og de yderste vingestykker og evt. urter ned i bradepanden, og hæld vand ved.

Forstegningen: Sæt anden i en kold ovn, og indstil den på 160 grader. Efter 45 minutter vendes anden og steger videre i 1 time og 15 minutter. Derefter hældes skyen fra og anden brunes ved 250 grader i ca. 30 min eller til den har en kærne temperatur på 81 C dsc01479

Opbevaring natten over: Når anden er afkølet, skæres bryststykker med vinger, og lår fra skroget, så man får “2 halve” I et ovnfast fad (eller alu bakke, ikke så miljøvenligt, men så spare du opvasken 😉 ) smurt med andefedt fra bradepanden, lægges svesker og æbler oven på de to halve ænder  Alle kødstykker, der vender opad, skal være dækket af skind. Fadet dækkes med alufolie og sættes i køleskabet.

dsc01483Skyen koges med de del af skroget som ikke skal serveres, sigtes og smages til med fløde og ribsgele

Genopvarmning dagen efter: Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt det foliedækkede fad midt i ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud, og hæv temperaturen til 250 grader. Pensl kødet med andefedt og fjern folien over kødet.  Når ovnen er blevet 250 grader varm sættes fadet ind på midterste rille i 10 minutter, til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt.

Husk at gemme andefedtet – det er KANON til ovnbagte rodfrugter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.