Ja anden kunne jo steges på weberen, men … her er en anden mulighed som jeg bruger i år
Ingredienser 1 and på ca. 3 kilo – hjemmeavlet naturligvis 🙂 Fremgangsmåde Forstegningen: Sæt anden i en kold ovn, og indstil den på 160 grader. Efter 45 minutter vendes anden og steger videre i 1 time og 15 minutter. Derefter hældes skyen fra og anden brunes ved 250 grader i ca. 30 min eller til den har en kærne temperatur på 81 C Opbevaring natten over: Når anden er afkølet, skæres bryststykker med vinger, og lår fra skroget, så man får “2 halve” I et ovnfast fad (eller alu bakke, ikke så miljøvenligt, men så spare du opvasken 😉 ) smurt med andefedt fra bradepanden, lægges svesker og æbler oven på de to halve ænder Alle kødstykker, der vender opad, skal være dækket af skind. Fadet dækkes med alufolie og sættes i køleskabet.
Genopvarmning dagen efter: Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt det foliedækkede fad midt i ovnen i 20 minutter. Tag fadet ud, og hæv temperaturen til 250 grader. Pensl kødet med andefedt og fjern folien over kødet. Når ovnen er blevet 250 grader varm sættes fadet ind på midterste rille i 10 minutter, til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt. Husk at gemme andefedtet – det er KANON til ovnbagte rodfrugter |
