Kernestykker med rug og spelt

Til ca 24 stk
5 dl koldt vand
½ pk. gær
1 dl surdej ( eller surmælk)
75 g knækkede rugkerner
(udblødt i vand natten over
75 g solsikke- eller græskarkerner
(udblødt i vand natten over)
575 g hvedemel
200 g fuldkornsspelt
1 tsk. salt
æg til pensling
lidt hvedflager

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør/ælt dejen godt sammen.( ca. 10 min) Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer

Tag dejen ud på et mel drysset bord, form to lange pølser som klemmes flade og del dejen i ca. 25 trekanter med en bagespartel eller kniv. Dejen er ret blød og man må derfor have godt med mel på fingrene/bord for at det hele ikke klistre sammen

Læg dem på 2 plader med bagepapir ( læg dem på pladen med spartlen, så de holder trekant faconen) og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30-40 min. Pensel med æg og bag dem i 12 min ved ca. 225 C.

Posted by Picasa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *