Hjemmelavede kiks

1 dl. Havregryn
1 dl. Sesamfrø
1 dl. Hørfrø
1dl. Solsikkekerner
1 dl. Græskarkerner
1 dl. Rugmel
2½ dl. Hvedemel
1½ tsk. Fint salt
1 tsk. bagepulver
1,25 dl. Olie (raps eller oliven)
2 dl. Vand
Alt røres godt sammen, fordeles på to stykker bagepapir, et
stykke bagepapir lægges over og man ruller det ud med en kagerulle, mellem de
to stykker papir. Det rulles ud i hele din bageplades størrelse. Det øverste
stykke papir tages af og der skæres med en kniv eller pizzaskærer i den
størrelse man ønsker kiksene. Pladerne sættes i ovnen ved varmluft 180 gr.
Kiksene bages i ca. 15 min. Ofte er kanterne bagt efter 12 min, så tager jeg
dem ud, og bager resten videre, de smager ikke godt hvis de er for mørke.
Mine bageplader er forholdsvis store, så kiksene bliver ret
tynde, er pladerne små kan man dele portionen i 3, ellers bliver kiksene bare
noget tykkere og skal bage lidt længere – det er smag og behag. Man kan variere
indholdet i mange varianter, bruge hvad man har i skabet, blot du overholder
mængderne. Sidst har jeg bagt med blå birkes i stedet for græskarkerner, det
blev også lækkert. (forf.  Ruth)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.