I 2011 bagte jeg disse vanillekager, formet som hestsko I år 2012 vil jeg bruge opskriften til vannillekranse, de er nemlig SUPER gode
(Ca. 50 stk)
100 g marcipan
250 g koldt smør
100 g flormelis
Kornene fra 1 stang vanille
100 gram smuttede finthakkede mandler
200 gram mel
flormelis og vanille til pynt
- Riv marcipanen og skær smørret i små bidder
- Bland flormelis med vanilliekorn Alle ingredienser æltes hurtigt sammen, til en fast, blød dej.
- Dejen lægges koldt i et par timer eller dage.
- Dejen køres gennem kødmaskinen – påsat kagepladen – formes til riflede pølser, der formes til små kranse, som sættes på smurte plader.
- Bages ved 175grader i 8-9 minutter.
- Sigt “vanilleflormelis” over de varme kager, og hvis du syntes igen når de er blevet kolde
“Vanilleflormelis” fremstilles ved at blende en ½vanillestang(skåret i små stykker) med 75g sukker til det er helt fint delt og jule-sne-agtigt 🙂