Hirtshals-kringle

En kringle fra Hirtshals, som slog benene væk under kage-connaisseuren Søren Ryge.
Se mere her  –  dog har jeg erstattet margarinen med smør og reduceret mængden  🙂

2 dl lunkent vand
200 g smør
1 pakke gær
3 spsk sukker
3 æg
Sættes til ‘forhævning’ i 20 min.- uden at æltes sammen

500 g mel æltes i – dejen skal være meget klistret
Hævning igen i ½ time

Remonce af
200 g smør
225 g sukker
½ tsk Kardemomme eller 1tsk kanel
Rosiner efter behag

Dejen rulles ud til ca. 40×60 cm ( der skal rigelig mel på bordet) og deles i 4 stænger – fyldet fordeles på midten af stængerne, “siderne” foldes over og stængerne sættes i en bradepande – tryk dem lidt flade før de, pensles med æg og drysses med sukker og hakkede nødder
Hæves i 30 min.
Sættes i ovnen ved 225 grader, efter 5 min. sænkes til 200 grader, bages samlet ca. 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.