Hjemmelavet is

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 2hele æg, 3 æggeblommer
  • 125gram sukker (Du kan nøjes med 100 gram hvis du syntes den er for sød.)
  • 1 stangfuld vanillekorn eller 2tsk god vanilliesukker

Fremgangsmåde

Rør sukker, æg og vanille sammen. Bland mælk og fløde og kog det op, hæld den kogende blanding i æggemassen under piskning. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op til 85 grader Præcist!

Hvis det koger er det ødelagt så Pisk stadig lidt efter at der er slukket for gryden.

Køl cremen ned i køleskab eller vandbad.

Jeg vil kraftigt anbefale en ismaskine til at fryse isen i. Har du ikke det, så frys den ned i fryseposen det første stykke tid. Indtil den begynder at blive for hård kan du tage posen op og “ælte den” for at forhindre store is krystaller, og derefter fryse det i den ønskede form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.