Fødselsdagsboller

2 pk gær
50 g sukker
240 g smør eller margarine
½ lit. mælk
3 stk æg
2 tsk salt
1 kg mel

1 æg til pensling

Smulder gæren i en skål og tilsæt sukkeret. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i skålen ( når det er “fingervarmt) og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ældt dejen godt sammen. Dæk skålen med film eller viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 35 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækket på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen, ved 225 C i 10 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.