1 kg svinelever
500 g fersk spæk
2 -3 løg
75 g mel
ca 30 g salt
1 tsk stødt peber
Leverpostejen hældes den i passende forme og bages i vandbad i 50-60 minutter ( afhængig af størrelse) ved 175 grader. Hvis man vil fryse noget af postejen får man det bedste resultat ved at fryses den rå og bage den efter optøning.
1 kg. sv.lever
1 kg. spæk, el. hvis den skal være lidt mere fedtfattig, brug stribet flæsk.
1 l. letmælk
55 gr. salt
14 gr. sukker el. flormelis
10 gr. stødt hvid peber
85 gr. hvedemel
100 gr. rå løg
Tilberedning: skær sv.lever i skiver, og udvand den i ca. 30 min. i koldt vand.
Kog spækket el. brystflæsket ved 90 gr. i ca. 15 min.
Det udvandede lever tages op af vandet, og kommes over i det varme vand man har brugt til at koge spækket i, lever skal bare lige skoldes 1-2 min.
Mælken varmes til ca. 50 gr.
Lever, spæk, samt rå løg hakkes sammen i den ønskede grovhed, man kan jo vælge forskellige hulskiver til hakkeren, jeg bruger enten en 3 el. 5 mm hulskive.
Derefter pisker man alle krydderierne, salt, sukker, og melet i, og til sidst den varme mælk, til man har en fin homogen masse.
Kom dem i enten 250 el. 500 gr. alu forme, og bag dem ved 170 gr. til kernetemp. 90 gr., el ca. 1 time og 15 min.
Man kan nemt fryse dem i rå tilstand, og man har altid friskbagt leverpostej ved hånden..
Mvh. Slagteren fra Haderslev