Leverpostej – juleudgave


Efter mange gange at have brugt “Frk. Jensen’s” opskrift har jeg lavet denne opskrift

1 kg svinelever
500 g fersk spæk
2 -3 løg

5 ansjosfileter( eller benfri sild)
75 g smør
75 g mel
5 dl mælk
3 æg
ca 30 g salt
1 tsk stødt peber
½ tsk allehånde
½ tsk stødt nelliker
1 knivspis timian
½ tsk knust Chili

 Spækket skæres i mindre stykker og koges i vand i 30 minutter. Det køres igennem kødhakkeren to gange. Leveren hakkes 2 gange sammen med  løg og ansjoser. Lav en opbagning af smør,mel og mælk og kog godt igennem til det er blankt (ca. 2 min) Tilsæt krydderier og det hakkede spæk, køl ned til ca, 30 grader inden lever-massen røres i. Rør grundigt og smag til med salt.
Leverpostejen hældes den i passende forme og bages i vandbad i 50-60 minutter ( afhængig af størrelse) ved 175 grader. Hvis man vil fryse noget af postejen får man det bedste resultat ved at fryses den rå og bage den efter optøning.
Nedenfor er en opskrift jeg tro jeg skal prøve en gang: 

1 kg. sv.lever
1 kg. spæk, el. hvis den skal være lidt mere fedtfattig, brug stribet flæsk.
1 l. letmælk
55 gr. salt
14 gr. sukker el. flormelis
10 gr. stødt hvid peber
85 gr. hvedemel
100 gr. rå løg

Tilberedning: skær sv.lever i skiver, og udvand den i ca. 30 min. i koldt vand.
Kog spækket el. brystflæsket ved 90 gr. i ca. 15 min.
Det udvandede lever tages op af vandet, og kommes over i det varme vand man har brugt til at koge spækket i, lever skal bare lige skoldes 1-2 min.
Mælken varmes til ca. 50 gr.
Lever, spæk, samt rå løg hakkes sammen i den ønskede grovhed, man kan jo vælge forskellige hulskiver til hakkeren, jeg bruger enten en 3 el. 5 mm hulskive.
Derefter pisker man alle krydderierne, salt, sukker, og melet i, og til sidst den varme mælk, til man har en fin homogen masse.

Kom dem i enten 250 el. 500 gr. alu forme, og bag dem ved 170 gr. til kernetemp. 90 gr., el ca. 1 time og 15 min.

Man kan nemt fryse dem i rå tilstand, og man har altid friskbagt leverpostej ved hånden..

Mvh. Slagteren fra Haderslev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *