Hyldeblomsdrik

Opskriften her er til ca. 4 1/2 l saft, der er ikke så meget citronsyre i som man ser i mange andre opskrifter, men vi kan godt lide den sådan, –  ikke alt for syrlig
Ingredienser
60-80 hyldeblomst-klaser
6 økologiske citroner
3 l kogende vand
3 kg Sukker
45 g citronsyre
Klip de groveste stilke fra og skyl dem forsigtigt i koldt vand. Kom blomster klaserne i en spand eller stor skål. – (eller som her en smartbox – praktisk når den skal stå i køleskabet).Skyl citronerne grundigt, pres saften af de 4 af dem, og skær de sidste 2 i tynde skiver. Læg citronskiverne på blomsterne, tilsæt sukker, citronsaft og citronsyre. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner,og rør, ind imellem indtil sukkerret er blevet opløst. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn. Hæld saften op i et saftklæde, og lad saften løbe af i min. 30 minutter. Hæld saften på  plastflasker, eller anden beholder og frys den. – så kan du undgå at tilsætte konserveringsmidler og saften smager stadig af sommer når du tager en portion op i marts næste år ( når vi begynder at drømme om sommer igen 😉 )  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.