Maltbrød

Her er 1. forsøg  på at bage brød med malt, man kan købe maltmel, men når man er haandbrygger 😉 har man jo lidt malt på lager så jeg malede to slags malt i min kaffemølle. En mellemriste type kaldet ” Special B” og  og en helt sort: “Hvede chokolademalt”
Det mørke brød har en dejlig krydret og let bitter smag, jeg tror dog jeg næste gang vil tilsætte lidt honning for at give et modspil, og dermed også en forstærkning af smagen. 

Ingredienser

7dl lunkent vand
25 g gær 

50 g “special B”
750 g hvedemel
200 g groft speltmel

 50 g rugflager
1 tsk. salt
Hvis man gerne vil lave helt mørkt brød som på billedt kan man tilsatte 25 chokolademalt
( på billedet herunder har jeg tilsat det til halvdelen af dejen og dermed fået en sjove effekt til fletbrødet)

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør/ælt dejen godt sammen.( ca. 10 min) Dæk skålen med et klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1timer

Tag dejen ud på et mel drysset bord, form forsigtigt to – tre brød som anbringes  på en bagepladen evt. med bagepapir Dejen er er lidt blød og man må derfor have lidt mel på fingrene/bord for at det hele ikke klistre sammen

Lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min ( til dobbelt størrelse).  Stil ovnen på ca. 225 C. Bag i 25 min

Chokolademalt malet på Kaffekværn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.