2 søde æbler i tynde både – skællede
300 g mel
100 g marg
50 g gær
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
1 dl mælk
Remonce:
150 g marg
150 g sukker
1 ½ spsk mel
2 tsk vaniliesukker
Ca 150-200 g marcipan
Margarine smeltes og mælken lunes med. Gæren smuldres i og æg, sukker, salt og mel tilsættes. Melet lidt ad gangen.
Dejen hæver 15 min
Dejen slåes ned og deles i 2 lige store klumper
De rulles ud ca 15×30 cm.
Remonce smøres midt på – ikke helt ud til kanterne
Æblerne kommes på og marcipan rives hen over
De korte sider bukkes ind og derefter de lange
Hæver på pladen 20 min.
Pensles med æg og pyntes med hakkede mandler og perlesukker
Bages ved 220° 12-15 min.
Jane: Det er ikke altid jeg får brugt al remoncen. Det kommer an på hvordan jeg lige får rullet dejen ud. Der er nemlig en halv portion mere end der står, men jeg synes der bliver lidt for lidt den oprindelige opskrift. Så vil jeg hellere smide en lille smule væk.