Braseret kaninlår med speltotto og svampe

Til 2-3 personer

Ingredienser
2 skalotteløg
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 sp. smør
150 g perlespelt
1 dl æblemost
1 sp æblecidereddike
4 dl bouillon (høns, eller grøntsag)
1dl piskefløde

3 kaninlår ( kyllingelår kan bruges hvis …. )

100 g blandede rodfrugter i meget små tern
200 gram champignon eller andre svampe
1 sp smør
1 stilk frisk grønkål
salt og peberFrisk grønkål til “topping”

Fremgangsmåde:

Perlebyg: Skræl skalotteløget, og hak det fint. Steg løget ved svag varme i rapsolie og smør til det bliver glasklart. Tilsæt byg, og lad det simre i ca. 1 minut. Hæld most og eddike på, og lad det koge i 1 minut. Hæld dernæst bouillon på, og lad det simre i ca. 20 minutter, til perlebyggen er mør, tilsæt fløden og smag til med salt og peber, kog lidt til passende konsistens  Perlebyggen skal være blød,fed og cremet – tilsæt evt mere fløde eller kogende vand
Kaninlårene krydder med salt og peber og brunes i smørret, tag lårene af panden, tilsæt urterne steg til de begynder at tage farve, tilsæt 1/2 dl vand og hæld blandingen i en sautergryde eller ovnfast fad og læg lårene ovenpå. Lad dem simre ved svag varme på komfuret eller i ovnen til lårene er møre ( ca. 40 min)
steg de rensede svampene, i smører til de er dejlig brunede
Servér den cremede perlebyg anrettet i tallerkner, med kaninlår, stegte svampe, en skefuld urter og hakket frisk grøntkål på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *