Braseret kaninlår med speltotto og svampe

Til 2-3 personer

Ingredienser
2 skalotteløg
1 tsk. koldpresset rapsolie
1 sp. smør
150 g perlespelt
1 dl æblemost
1 sp æblecidereddike
4 dl bouillon (høns, eller grøntsag)
1dl piskefløde

3 kaninlår ( kyllingelår kan bruges hvis …. )

100 g blandede rodfrugter i meget små tern
200 gram champignon eller andre svampe
1 sp smør
1 stilk frisk grønkål
salt og peberFrisk grønkål til “topping”

Fremgangsmåde:

Perlebyg: Skræl skalotteløget, og hak det fint. Steg løget ved svag varme i rapsolie og smør til det bliver glasklart. Tilsæt byg, og lad det simre i ca. 1 minut. Hæld most og eddike på, og lad det koge i 1 minut. Hæld dernæst bouillon på, og lad det simre i ca. 20 minutter, til perlebyggen er mør, tilsæt fløden og smag til med salt og peber, kog lidt til passende konsistens  Perlebyggen skal være blød,fed og cremet – tilsæt evt mere fløde eller kogende vand
Kaninlårene krydder med salt og peber og brunes i smørret, tag lårene af panden, tilsæt urterne steg til de begynder at tage farve, tilsæt 1/2 dl vand og hæld blandingen i en sautergryde eller ovnfast fad og læg lårene ovenpå. Lad dem simre ved svag varme på komfuret eller i ovnen til lårene er møre ( ca. 40 min)
steg de rensede svampene, i smører til de er dejlig brunede
Servér den cremede perlebyg anrettet i tallerkner, med kaninlår, stegte svampe, en skefuld urter og hakket frisk grøntkål på toppen

En tanke om “Braseret kaninlår med speltotto og svampe

  1. Meget spændende ret og lækkert ser det ud 🙂

    Spiser nu mest kanin på Malta (deres nationalret), men kan jo bruge kylling.

    Aften hilsner herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *