Cremet porresuppe


Bemærk Opskriften er til 20 personer
( Helle K skulle lige bruge den til gæster)
125 g smør/olie
15 porre i ringe (ca. 1500 g)
15 revne kartofler (ca. 1000 g)
5 liter Hønse/grønsagsbouillon
1 liter piskefløde
friskkværnet peber
kan tilsættes ristet bacontern eller rejer
Pynt: finthakket persille
Tilbehør: groft flute
Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 2 min. Tilsæt kartofler og bouillon. Bring suppen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 15 min. – eller til grønsagerne er møre. Tilsæt fløde, friskkvernet peber, varm op til kogepunktet og smag evt. til med salt .
Tips:
Rejer kan tilsættes lige før servering – den må dog så ikke koge mere
eller Ristet bacon tern serveres ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.