“Gammeldaws” Fastelavnsboller

Opskrift til 16 mellemstore boller

Opskriften er komponeret ud fra opskriften på Hirtshalskringlen, men har du blødt smør kan du evt springe forhævning over.  

150 g smør 
1 pakke gær
2 spsk sukker
2 æg
Sættes til ‘forhævning’ i 20 min.- uden at æltes sammen

500 – 525 g mel
1 dl. lunet mælk
1 tsk. stødt kardemomme

æg til pensling

 

Alt æltes sammen, stilles til hævning 30 min.
Dejen rulles ud et kvadrart og skæres i 16 stykker evt med en Pizzakniv.  Anbring en sp. kagecreme på hver firkant , og “pak” cremen ind , sæt dem på en bageplade, med samlingen ned af.

Lad dem hæve til dobbelt størrelse ( 30 -60 min.), pensel med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 12 min ved 230 C
Pynt med glasur

Kagecreme se her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *