Har du en rest kålpølse til overs fra nytår ? så prøv denne lækre suppe – inspireret af en opskrift af Claus Meyer
500 g jordskokker
½ løg
1 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
2 kviste timian eller ½ tsk tørret
1 liter hønsebouillon
1 dl piskefløde
havsalt og friskkværnet peber
1 spsk cidereddike
2-3 kålpølser
Bredbladet persille
Skræl jordskokkerne
Tag to jordskokker fra til garniture, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste – sauter i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere.
Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike.
Hvis du tilsætter salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i suppen.
Skær kålpølserne ud i små tern, og steg dem let på en pande, så pølserne bliver lidt sprøde og taber lidt fedt.
Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern
Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokketern, ristet kålpølse og grofthakket bredbladet persille ned i hver portion.