Julemedister – hjemmelavet

1,7 kg svinesmåkød
300 g spæk/snitte

40 g salt
1 lille finthakket løg ( 50g)
2 tsk hvid peber
1/2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. allehånde
2 spsk. hvedemel
ca 4 dl vand ( kan erstattes delvist med juleøl) 
3 -4 m svinetarm

Skær det kolde kød og spæk i mindre stykker. Kør det hele gennem kødhakkeren to gange. Rør farsen grundigt med løg,krydderier og mel. Tilsæt vand/øl indtil farsen har en relativt blød konsistens; den må ikke være flydende, men bestemt heller ikke for fast. Stop farsen i tarmen, ikke alt for fast da den udvider sig noget under tilberedningen. Hvis der opstår luftbobler, prikkes de med en nål. Pølsen kan steges i rå tilstand, men den kan naturligvis også blancheres først. 
Server med grøndlangkål eller “gammeldaws hvidkål” 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.