Bollerne
½ kg hakket kyllingekød
1 finthakket løg
1 meget fintreven mellemstor persillerod
1 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl danskvand med brus (eller minimælk)
Havsalt og friskkværnet peber
1 finthakket løg
1 meget fintreven mellemstor persillerod
1 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl danskvand med brus (eller minimælk)
Havsalt og friskkværnet peber
Kogevandet (kun så det lige er nok og dækker):
1 løg i kvarte
4 laurbærblade
Havsalt og peberkorn
1spsk eddike
10 enebær
4 laurbærblade
Havsalt og peberkorn
1spsk eddike
10 enebær
-
Alle ingredienser til bollerne røres til farsen er smidig.
-
Form dem til ca 14 boller og kog dem i det krydrede vand i ca. 7 min.
-
Tag bollerne op og hold dem varme. Kog suppen ind og si den til sidst.
Karrysovsen
1,5 spsk smør
1 spsk mild karry eller efter smag
4 spsk mel
2 dl minimælk
Ca 4 dl suppe fra bollerne
Lille reven æble
Havsalt og friskkværnet peber
½ spsk eddike
Knivspids sukker
½ dl kaffefløde
1 spsk mild karry eller efter smag
4 spsk mel
2 dl minimælk
Ca 4 dl suppe fra bollerne
Lille reven æble
Havsalt og friskkværnet peber
½ spsk eddike
Knivspids sukker
½ dl kaffefløde
Smelt smørret i en gryde og brand karryen af i et minuts tid.
Hæld mel i og tilsæt suppen lidt ad gange under kraftig piskning.
Hæld suppe/ mælk i til ønsket konsistens.
Smag til med fløde salt, æble, eddike, sukker.