Da jeg spiste frokost på Gl. Brydegård på fik jeg bla. en lækker perlebygotto med kantareller, jeg fornemmede ikke ost, men smør og fløde. Det måtte jeg da også prøve , hvilket blev til denne lille “lette” ret:
Ingredienser
2 skalotteløg
1 sp. koldpresset rapsolie
1 sp. smør
250 g perlebyg
1 dl æblemost
1 sp æblecidereddike
6-7 dl bouillon (høns, eller grøntsag)
1½ dl piskefløde
400 g kyllingebryst
400 gram champignon eller andre svampe
1 sp smør
frisk rosmarin
salt og peber
Frisk grønkål til “topping”
Fremgangsmåde:
Perlebyg: Skræl skalotteløget, og hak det fint. Steg løget ved svag varme i rapsolie og smør til det bliver glasklart. Tilsæt byg, og lad det simre i ca. 1 minut. Hæld most og eddike på, og lad det koge i 1 minut. Hæld dernæst bouillon på, og lad det simre i ca. 20 minutter, til perlebyggen er mør, tilsæt fløden og smag til med salt og peber, kog lidt til passende konsistens Perlebyggen skal være blød,fed og cremet – tilsæt evt mere fløde eller kogende vand
Bank kyllingebrystet flade så de blive jævn i tykkelse, krydder med salt og peber og rist dem i smørret i ca. 3 min. på hver side til de er gemmestegte. Tag kyllingen af panden og lad dem steg de rensede svampene, i smører til de er dejlig brunede
Servér den cremede perlebyg anrettet i tallerkner, med kyllingebryst i skiver, stegte svampe, og hakket frisk grøntkål på toppen