Perlebygotto “på den fede måde” med kylling og svampe

Da jeg spiste frokost på Gl. Brydegård på fik jeg bla. en lækker perlebygotto med kantareller, jeg fornemmede ikke ost, men smør og fløde. Det måtte jeg da også prøve , hvilket blev til denne lille “lette”  ret:

 Ingredienser
2 skalotteløg
1 sp. koldpresset rapsolie
1 sp. smør
250 g perlebyg
1 dl æblemost
1 sp æblecidereddike
6-7 dl bouillon (høns, eller grøntsag)
1½ dl piskefløde

400 g kyllingebryst
400 gram champignon eller andre svampe
1 sp smør
frisk rosmarin
salt og peber

Frisk grønkål til “topping”

Fremgangsmåde:

Perlebyg: Skræl skalotteløget, og hak det fint. Steg løget ved svag varme i rapsolie og smør til det bliver glasklart. Tilsæt byg, og lad det simre i ca. 1 minut. Hæld most og eddike på, og lad det koge i 1 minut. Hæld dernæst bouillon på, og lad det simre i ca. 20 minutter, til perlebyggen er mør, tilsæt fløden og smag til med salt og peber, kog lidt til passende konsistens  Perlebyggen skal være blød,fed og cremet – tilsæt evt mere fløde eller kogende vand 
 
Bank kyllingebrystet flade så de blive jævn i tykkelse, krydder med salt og peber og rist dem i smørret i ca. 3 min. på hver side til de er gemmestegte. Tag kyllingen af panden og lad dem steg de rensede svampene, i smører til de er dejlig brunede
 
Servér den cremede perlebyg anrettet i tallerkner, med kyllingebryst i skiver, stegte svampe, og hakket frisk grøntkål på toppen 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.