Helle’s ferskenkage

Her er en drøm af en kage, især hvis du kan lide marengs, kokos og chokolade. Den kan forbedres lang tid i forvejen, “så det er jo ikk’ så ring endda”.
Ingredienser
Marengs:
8 stk  æggehvider
400 g sukker
200 g kokosmel
100 g hakket chokolade
Fyld:
2 dåser ferskner –  ( eller 1 dåse og en god portion friske hindbær )
2 tsk vanilisukkker
5 dl fløde
5 dl creme fraiche
Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i lidt ad gange, og til sidst vendes kokosmel og chokolade i. Del dejen i to portioner, den ene kommes i et stort ildfast fad, og den anden del smøres på en bageplade med bagepapir, lidt mindre end fadet ( tegn evt rundt om bunden af fadet på bagepapiret )
Bages ved 150 C i ca. 1 time og afkøles
Fersknerne skæres i små stykker, hvis du bruger hindbær drysses de med lidt sukker
Pisk fløden, og vend creme fraiche og vanilisukkker i, og til sidst frugten. Fordel massen på bunden i fadet og læg “låget” på.
Den kan spises med det samme, men bliver kun bedre hvis den stå og trækker i køleskabet en “halv dags tid”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *