Sønderjydsk Lasagne

Sønderjydsk Lasagne (i daglig tale: hvidkålsbudding)

Til 5-6 personer.
½ Hvidkål
1 kg Hakket svinekød
1-2 Løg
1½ dl Rasp
2 Æg
3 dl mælk
lidt revet muskatnød
2 tsk Salt
½ tsk Peber
Sovs:
3dl . Mælk
5-7 dl “Kålvand” + sky fra fadet
25 g Smør eller magarine
2 sp. Hvedemel
evt. lidt Revet muskatnød
Tilbehør:
Asier eller drueagurker.
Kogt Kartofler og Gulerødder.

Fremgangsmåde:
Hvidkål skæres i strimler og koges i letsaltet vand, til det er næsten er mørt. Hæld vandet fra ( gemmes til sovs) og lad det dampe af.
Farsen ræres sammen. Lad det trække ½ time.
Smøret stort fad med lidt magarine eller olie, læg et pænt lag hvidkål i bunden, så et lag med farsen – ca. 1-1½ cm tykt, så et lag hvidkål igen, farsen igen og tilsidst et lag hvidkål igen. Drys evt lidt friskkværnet peber og muskat over tilsidst. Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, læg evt. staniol over, så bliver hvidkålen ikke branket.
Sovsen laves ved at man laver en opbagt sovs, eller udelader fedtstoffet og laver sovsen med meljævning.
Drik hjemmebrygget øl til. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.