Falafel med pitabrød

Nu måtte det prøves hjemmelavet falafel, efter lidt søgning på nettet, uden helt at finde den rette,lavede jeg min egen opskrift, og familien syntes godt om dem 🙂

Af opskriften bliver 25-30 stk ( til 4 pers.)
200 g kikærter (tørvægt)
1 bdt. persille
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen

½ tsk tørrest chili eller frisk efter smag
1 spsk limesaft ( eller citron)
1½ tsk Salt
2 æg
2 spsk raspLæg kikærterne i blød om morgenen, eller aftenen før.

Når de er opblødte, så hæld vandet fra og skyl dem.
Hak dem i en foodprocessor så fint du kan, sammen med resten af ingredienserne, undtagen rasp og æg
Når det hele er hakket godt, tilsættes æg og rasp, massen skal være lidt fugtig, er den for våd tilsættes lidt mere rasp

Stegning

Varm Fritøsen (frituren) op til 180 grader.
Form “farsen” til faste kugler på samme måde som med frikadeller. Brug en ske og en håndflade.
Steg dem i olien til de er godt brune ca 3 minutter afhængigt af oliens temperatur og størrelsen
Læg dem over på en riste eller noget køkkenrulle.
Kan også steges i en dyb pande eller 4 af gangen i en kasserolle.

Serveres evt. med salat,pitabrød og en mild dressing af :

2 dl syrnet fløde 9%

½ tsk limesaft
½ tsk fintrevet limeskal
groft salt og friskkværnet peber

 

En tanke om “Falafel med pitabrød

  1. Uhm..ser godt ud. Har til gode at prøve falafler, måske fordi jeg mangler en god opskrift . Tror jeg afprøver din…
    Kh ane Kathrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *