NISSENUMSER

 

I 2011 bagte jeg disse vanillekager, formet som hestsko I år 2012 brugte jeg opskriften til vannillekranse, de er nemlig SUPER gode og nu i 2013 hedder de NISSENUMSER 🙂

(Ca. 50 
100 g marcipan
250 g koldt smør
100 g flormelis
Kornene fra 1 stang vanille
100 gram smuttede finthakkede mandler
200 gram mel
flormelis og vanille til pynt

 

    • Riv marcipanen og skær smørret i små bidder, smulder det med melet
    • Bland flormelis med vanilliekorn og alle ingredienser æltes hurtigt sammen, til en fast, blød dej.
    • Dejen lægges koldt i et par timer eller dage.
    • Rul pølser af dejen på tykkelse med en lillefinger, skær dem i 9 cm lange stykker og form dem som hestesko – som sættes på  bagepladen med god afstand da de flyder en del ud.
    • Bages ved 175grader i 8-9 minutter.
    • Sigt “vanilleflormelis” over de varme kager, og hvis du syntes igen når de er blevet kolde 
“Vanilleflormelis” fremstilles ved at blende en ½vanillestang(skåret i små stykker) med  75g sukker til det er helt fint delt og jule-sne-agtigt 🙂
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.