I 2011 bagte jeg disse vanillekager, formet som hestsko I år 2012 brugte jeg opskriften til vannillekranse, de er nemlig SUPER gode og nu i 2013 hedder de NISSENUMSER 🙂
(Ca. 50
100 g marcipan
250 g koldt smør
100 g flormelis
Kornene fra 1 stang vanille
100 gram smuttede finthakkede mandler
200 gram mel
flormelis og vanille til pynt
-
- Riv marcipanen og skær smørret i små bidder, smulder det med melet
- Bland flormelis med vanilliekorn og alle ingredienser æltes hurtigt sammen, til en fast, blød dej.
-
- Dejen lægges koldt i et par timer eller dage.
-
- Rul pølser af dejen på tykkelse med en lillefinger, skær dem i 9 cm lange stykker og form dem som hestesko – som sættes på bagepladen med god afstand da de flyder en del ud.
-
- Bages ved 175grader i 8-9 minutter.
- Sigt “vanilleflormelis” over de varme kager, og hvis du syntes igen når de er blevet kolde
“Vanilleflormelis” fremstilles ved at blende en ½vanillestang(skåret i små stykker) med 75g sukker til det er helt fint delt og jule-sne-agtigt 🙂