NISSENUMSER

I 2011 bagte jeg disse vanillekager, formet som hestsko I år 2012 brugte jeg opskriften til vannillekranse, de er nemlig SUPER gode og nu i 2013 hedder de NISSENUMSER 🙂

(Ca. 50 
100 g marcipan
250 g koldt smør
100 g flormelis
Kornene fra 1 stang vanille
100 gram smuttede finthakkede mandler
200 gram mel
flormelis og vanille til pynt

  1. Riv marcipanen og skær smørret i små bidder
  2. Bland flormelis med vanilliekorn Alle ingredienser æltes hurtigt sammen, til en fast, blød dej.
  3. Dejen lægges koldt i et par timer eller dage.
  4. Dejen køres gennem kødmaskinen – påsat kagepladen – formes til riflede pølser, der formes til små kranse, som sættes på smurte plader.
  5. Bages ved 175grader i 8-9 minutter.
  6. Sigt “vanilleflormelis” over de varme kager, og hvis du syntes igen når de er blevet kolde 

“Vanilleflormelis” fremstilles ved at blende en ½vanillestang(skåret i små stykker) med  75g sukker til det er helt fint delt og jule-sne-agtigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *