Nælde- og spinat tærte

Mørdej:

500 g hvedemel
200g smør
50g revet ost
2 store æg
en skvat mælk
Salt
evt. Rosmarin, Salvie
Ælt ingredienserne sammen – læg dejen i køleskabet min. 30 min.

Fyld:
2 løg
ca. 400 frisk spinat
1 buket døvnælder ( blade og blomster)
1 håndfuld frisk oregano
Salt og peber
1/4 revet muskatnød
1 tsk. smør
200g skinkestrimler
200g revet ost
1/2 lit. Creme fraiche
3 store æg
salt og peber

Rul dejen ud så den passer til ½ cm. ud over din bageplade, buk en lant på ca. 1 cm, og prik bunden med en gaffel, bag ved 180 C i 7 min.
Løgene snittes i strimler, steges ved middel varme i olivenolie, til de har taget farve, herefter tilsættes spinat og nælder, varmes igennem, herefter tilsættes oregano, salt, peber og revet muskatnød, til sidst tilsættes lidt smør. Fyldet fordeles på bunden, herefter skinkestrimler.

Æggemasse af creme fraice, æg, en håndfuld revet ost,  salt og peber, fordeles over fyldet, slut af med resten af osten og lidt hakket oregano evt. et par stænk olivenolie. bages ca. 15 min. ved 180 – 200 C til overfladen er gylden.
Serveres evt. med lidt rucula, brøndkatse el. lign. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.