Ingredienser:
-
5 dl hvedemel
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 1 ½ tsk. kardemomme
- 1 tsk. natron
- 1 knivspids bagepulver
- 3 æg
- 4 1/2 dl kærnemælk
- 50 g smeltet rapsolie
- ½ vaniljestang, kornene heraf
- lidt revet skal fra en øko citron
- Smør til at stege æbleskiverne i
- Tilbehør: flormelis, syltetøj eller æblesmør.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål; mel, salt, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron og revet citronskal. Skil æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk og rapsolie, og rør det i de tørre ingredienser. Lad dejen hvile i en halv times tid i køleskabet.
Når dejen har hvilet i en halv tid, så piskes æggehviderne, og vendes i dejen.
Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose med stor tyl, lige som man bruger til glasur, frosting eller lign.
Ca 2 dl af dejen kommes i en sprøjtepose med stor tyl, lige som man bruger til glasur, frosting eller lign.
Opvarm æbleskivepanden, og kom lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne en halv omgang, når de begynder at stivne og hæve i kanterne. Brug evt en strikkepind eller en kødnål. Når de er vendt den halve omgang, giver et hul i æbleskiven plads til at man lige kan sprøjte lidt mere dej ind i æbleskiven, før den vendes helt rundt. På denne måde får man de fineste runde og fyldige æbleskiver.
Severes lune med et drys af flormelis og syltetøj