Denne opskrift er oprindelig en opskrift på et kanelbrød, bagt i brødform, den er også fin sådan men…..
Dej (til en krans):
1 dl. lunken mælk
25 g gær
1 æg
75 g smør
ca. 250 g mel
2 tsk sukker
½ tsk salt
Fyld:
125 g meget blødt smør
100 g farin
75 g revet marcipan
1 spsk kanel
½ tsk stødt nellike
Pynt:
1 æg
groft hakkede mandler
perlesukker
- Gærdejen lave på vanlig vis, og shæves ca. 45 min.
- Rør fyldet sammen
- Drys mel på bordet, ældt dejen ganske let, rul den ud i ca. 20×60 cm.
- Fordel fyldet på dejen og rul den sammen, læg den på en bageplade formet som en krans, tryk den let, og klip kryds i overfladen med en saks, lad kransen hæve ca. 30 min.
- Pensel med sammenpisket æg, drys med mandler og perlesukker
- Bages ved 180 gr. i ca. 30 min.
- Serveres lun – er bedst den dag den er bagt – plejer dog ikke at være noget problem 🙂