Julekrans

Denne opskrift er oprindelig en opskrift på et kanelbrød, bagt i brødform, den er også fin sådan men…..

Dej (til en krans):
1 dl. lunken mælk
25 g gær
1 æg
75 g smør
ca. 250 g mel
2 tsk sukker
½ tsk salt

Fyld:
125 g meget blødt smør
100 g farin
75 g revet marcipan
1 spsk kanel
½ tsk stødt nellike

Pynt:
1 æg
groft hakkede mandler
perlesukker

  1. Gærdejen lave på vanlig vis, og shæves ca. 45 min.
  2. Rør fyldet sammen
  3. Drys mel på bordet, ældt dejen ganske let, rul den ud i ca. 20×60 cm.
  4. Fordel fyldet på dejen og rul den sammen, læg den på en bageplade formet som en krans, tryk den let, og klip kryds i overfladen med en saks, lad kransen hæve ca. 30 min.
  5. Pensel med sammenpisket æg, drys med mandler og perlesukker
  6. Bages ved 180 gr. i ca. 30 min.
  7. Serveres lun – er bedst den dag den er bagt – plejer dog ikke at være noget problem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *