Skrædderduels – med et lille tvist

Her er opskriften på en gammel sønderjysk ret, - med et lille tvist
Ingredienser til 4 personer:DSC00044
500 g røget flæsk (bacon)
150 g løg
4 dl mælk
1 sp mel


Tilbehør:

200 g rødbeder
1 sp andefedt( eller olivenolie)
2 fed hvidløg i skiver
1 kvist rosmarin
1 sp Balsamico
200 g ærter
1 kg kartofler


Flæsket skæres i terninger DSC00045og steges på pande.
Lidt af fedtet hældes evt fra og løgterninger hældes ved flæsketerningerne.

 
Når flæsk og løg er færdigstegt, drysse melet på panden, "bages godt af" og mælken tilsættes evt sammen med lidt "kartoffelvand" til passende konsistens, sovsen koges godt igennem

DSC00046Server med kogte kartofler,dampede ærter og 
Bagte rødbeder:
Skræl rødbederne, skær dem i passende stykker, læg dem i bradepanden med andefedt, skivet hvidløg og grofthakket rosmarin. Bages i ovnen i ca 25 min. drysses med salt og dryppes  med en "skvat" Balsamico 

Pynt evt med et par skiver rå rødbeder og lidt groft hakket persille DSC00047

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *