Her er opskriften på en gammel sønderjysk ret, - med et lille tvist
Ingredienser til 4 personer:500 g røget flæsk (bacon) 150 g løg 4 dl mælk 1 sp mel Tilbehør: 200 g rødbeder 1 sp andefedt( eller olivenolie) 2 fed hvidløg i skiver 1 kvist rosmarin 1 sp Balsamico 200 g ærter 1 kg kartofler Flæsket skæres i terninger
og steges på pande. Lidt af fedtet hældes evt fra og løgterninger hældes ved flæsketerningerne. Når flæsk og løg er færdigstegt, drysse melet på panden, "bages godt af" og mælken tilsættes evt sammen med lidt "kartoffelvand" til passende konsistens, sovsen koges godt igennem
Server med kogte kartofler,dampede ærter og Bagte rødbeder: Skræl rødbederne, skær dem i passende stykker, læg dem i bradepanden med andefedt, skivet hvidløg og grofthakket rosmarin. Bages i ovnen i ca 25 min. drysses med salt og dryppes med en "skvat" Balsamico Pynt evt med et par skiver rå rødbeder og lidt groft hakket persille