Her er opskriften på en gammel sønderjysk ret, - med et lille tvist
Ingredienser til 4 personer:
500 g røget flæsk (bacon)
150 g løg
4 dl mælk
1 sp mel
Tilbehør:
200 g rødbeder
1 sp andefedt( eller olivenolie)
2 fed hvidløg i skiver
1 kvist rosmarin
1 sp Balsamico
200 g ærter
1 kg kartofler
Flæsket skæres i terninger og steges på pande.
Lidt af fedtet hældes evt fra og løgterninger hældes ved flæsketerningerne.
Når flæsk og løg er færdigstegt, drysse melet på panden, "bages godt af" og mælken tilsættes evt sammen med lidt "kartoffelvand" til passende konsistens, sovsen koges godt igennem
Server med kogte kartofler,dampede ærter og
Bagte rødbeder:
Skræl rødbederne, skær dem i passende stykker, læg dem i bradepanden med andefedt, skivet hvidløg og grofthakket rosmarin. Bages i ovnen i ca 25 min. drysses med salt og dryppes med en "skvat" Balsamico
Pynt evt med et par skiver rå rødbeder og lidt groft hakket persille