Skoldet Fuldkornsspeltbrød

Er du ( eller ungerne) træt af rugbrød i madpakken, er her et rigt lækkert alternativ

Ingredienser:
Skoldning:
150 g fuldkornspeltmel
3 dl. kogende vand
2 tsk salt

1 dl Surmælk (kærnemælk, tykmælk ... eller hvad du har)
4 dl koldt vand
25 g gær
850 g fuldkornspeltmel

Bland melet til skoldning,kogende vand og salt, og lad det stå ca. 10 min. Tilsæt de øvrige ingredienser, ælt dejen 5 min på maskine eller 10 min i hånden. Fyld dejen i to smurte brødforme (à 1,5 lit.) og glat overfladen med en våd dejskraber. 
Lad dejen hæve tildækket i ca. 60 min. Prik dem med en stegegaffel dyppet i vand, sæt dem, nederste, i en forvarmet ovn ( 250 C.) i 5 min. sænk temperaturen til 200 C. og bag yderligere 40-45 min. Afkøl brødene på en riste med et viskestykke over. 

DSC00041DSC00050

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.